Посетете старопрестолния Велико Търново

Велико Търново е град, за който трудно може да се посочи само една причина защо винаги и по всяко време си заслужава да бъде посетен.
Обикновено туристите пътуват към старата българска столица с цел почивка, спокойствие и отмора, но много български и чуждестранни предприемачи намират доста бизнес възможности именно във Велико Търново.

Ако трябва да обобщим какво ни носи този толкова колоритен и забележителен град, можем да използваме само няколко думи – вдъхновение, специфична артистична атмосфера, исторически заряд и патриотичен дух, модерен и атрактивен облик на красив европейски град и университетски център.

Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий“ е един от най-престижните и желани висши учебни заведения в страната ни.

Ако сте студенти и търсите квартира в града, вероятно ще се ориентирате към по-скромни хотели Велико Търново, но ако просто пътувате из родината и искате да вкусите с пълни гърди от въздуха на Старата столица, ние ви препоръчваме да отседнете в центъра на града, сред уникалната атмосфера на Търново и да си подарите спомени за цял живот.

Гледката към река Янтра и изгледа на Стамболовия мост, който се простира над нея е една от най-вдъхновяващите картини, които художници и писатели пресъздават в своите творби.
Градът е популярен с още няколко моста – Каменният мост на цар Борис III Турският мост, Владишкият мост.

Средище на студенти, художници, семинаристи, място, което е също толкова романтично, колкото и очарователно, планиско живописно градче, което те кара да заобичаш още повече България.
Посещението на крепостта Царевец ни кара да настръхнем, а чужденците се просълзяват при вида на уникалното шоу Звук и светлина.

Има сто причини да посетите именно Велико Търново, дори и да е само заради уникално вкусните торти, които се сервират в Стратилата, кафето, приготвено на пясък и автентичните работилнички, които ни връщат векове назад, в едно напълно различно време. Велико Търново се пада и по пътя от София към Варна и Северното Черноморие ако сте решили да потопите във водите на нашето море за една лятна ваканция.

Хотели Велико Търново има достатъчно много, но винаги е по-добре да заложите на сигурно и да пътувате към старата столица, след като сте си запазили място за през нощта.
Това, което ще ви хареса във Велико Търново може да е нещо, което тук сме пропуснали да споменем, но вие винаги можете да го споделите с нас, защото ние обожаваме този град.