Stardust: номинациите за наградите „Кмет“

Както може би сте разбрали съмсем скоро се раздават наградите за филмово изкуство на асоциацията на данъкоплатците (АД, да се чете “А, де!”) – “Кмет”. В духа на демокрацията, те ще бъдат присъдени след общонародно гласуване.

Ето и номинациите за София:

– Бойко Борисов, за “Всички бали в езерото” – епичен фентъзи филм за хората, техният боклук, вълните и езерата с имена на бира… или обратното. Фабулата е в това, да разберем кое трябва да има повече вълни, едно езеро и или едно шосе. За боклука всичко знаете, майна.

– Бриго Аспарухов, за “Москва не вярва на сълзи” – тук няма сълзливи любовни истории, а един смел шпионин. Извънземните най-накрая си искат летящата чиния, паркирана край Бузлуджа. Бриго се инфилтрира сред тях, в опит да открадне плазменият инжектопляктор, с който да унищожи Бат Бойко. Ала плазменият инжектопляктор и само мит… Трагедията отеква в дълбоката славянска душа. Като добър и родолюбив шпионин Бриго веднага докладва в Москва.

– Мартин Заимов, за екшън-комедията “Родина ждет”. Разказ за един объркан млад човек и неговият авер Серьожа. Бунтари и поети, те се впускат в опасно приключение, за да спасят каквото е останало от червеният капитал. Филмът е на руски със субтитири. Приз октомври очаквайте пародията “Родина ждет… ама софиянци нет”.

– Юлиана Дончева, за “Войната на таралежите”. Ще разберем има ли бодли Юлка, кога ще и пораснат… бодлите, другите неща са й пораснали вече, и кога ще й дойде акъла в главата, да не се занимава с глупости. Може ли красотата да победи твърдата Бойкова ръка? Това не Е порно!!! Простаци!

– Антония Първанова, за “Цялото царско войнство”. Под режисурата на изтъкнатият кинаджия Милен Велчев, г-жа Първанова поема по пътя на самоопознаването и открива, че не всичко което лети се яде, и не всичко, което тече се пие… И всичко това в атмосфера на диолог.

– Тити Папазов, известен и като Константин Папазов, за “Рицарят на печалният образ”. За съжаление толкова бързо ни обясни за какво е творението му, че нищо не разбрахме. Ето цитат “щ`с`канд`з`кме`и`д`не`м`ис`те”. Твъдението, че както класира националите за европейското по баскетбол, така ще се класира за кмет, са силно проувеличени… Едва ли има чак такива шансове.

Очаквайте специалния ни очерг за вечерта на наградите.