Играчки за момчета на 5 години

Детският емоционален свят е пълен с толкова фантазии, че можем да допуснем, че дори и без купища играчки едно дете ще намери начин да се забавлява като използва въображението си. Достатъчно е малчугана да се чувства добре в детската стая, където е неговия малък свят.

Въпреки това, на фона на богатия и доста разнообразен избор от играчки, съвременните деца, а и родители, не могат да останат безразлични и да не се изкушат да купят и да играят с нови и интересни играчки.

От какви играчки за момчета на 5 г. се нуждаят малките палавници?

Всяко дете е различно, така че на 5 години може само да изрази доста добре какво го увлича и с каква играчка би играло с удоволствие.

Някои от малчуганите проявяват интерес към различните професии и биха искали да играят с комплекти за техник, лекар, пилот, шофьор, полицай или пожарникар.

Други се увличат от креативни игри, в които се рисува, апликира, моделира. За тях са подходящи играчки, които могат да се променят, модифицират или дорисуват. Игрите и играчките, към които има моливи, боички, елементи, които трябва да се залепят и изрисуват, са не само много интересни, но и дават възможност на детето да твори и да изяви своята фантазия.

Почти всички момчета на възраст 4-5 години обичат да се състезават с колички като се радват както на съвсем малки модели, така и на големи камиони, цистерни, танкове, автобуси, влакови композиции и др. Играят с удоволствие както сами, така и със своите приятелчета. Често подобни играчки са интересни и желани и от момичетата.

Булдозери, кранове, багери, трактори и други по-големи машини винаги приковават вниманието на малките палавници, така че подобни играчки за момчета на 5 год. са желан подарък, който със сигурност ще ги зарадва много.

Конструкторите също са доста желани и увлекателни за малките момчета. Желанието да конструират и да постигнат добър резултат ги кара да отделят време и внимание на играта, така че да се справят с нея по най-добрия начин. Конструктори с любими герои като Лего Нинджаго, Пингвините от Мадагаскар или Бен Тен са сред най-популярните и търсени играчки от момчетата на 5 годишна възраст.

Други любими игри са магнитните дъски, аутобан с колички, работилница, кукли марионетки, станалото любимо на всички LEGO и много други забавни играчки, които носят радост на малките момчета.

Естествено родителите не трябва да прекаляват с покупката на играчки, защото има опасност детето да привикне.
Другия аспект е детето да свикне да си играе както с родителите, така и само в своята детска стая. Достатъчно е интериора на детската стая да бъде съобразен с възрастта и предпочитанията на малчугана.