Идеи за пътуване по време на пролетни празници

Казват, че добрата почивка свършва, тогава, когато започва да ти се работи.

Всъщност не ние твърдим това, а шефът на Американската медицинска асоциация Морис Фишбийн. Склонни сме да се съгласим, че когато си прекарвате истински добре и се забавлявате така както трябва, рядко мислите за работа, проблеми и ангажименти. А най-сигурен знак, че вашата ваканция е наистина страхотна е това, че ви се иска да има още и още. Това не означава, че докато сте на релаксираща spa процедура в някой Спа хотел трябва да мислите за офисните задачи и ангажименти. Те и без това никога не свършват

Почивките в края на зимата са особено благодатни за хората, които не обичат да се застояват у дома, но нямат особен избор, поради лошото време. Месец март е един от най-чаканите след дългата зима, защото освен доста празнични дни и почивки ни носи и мартенички. Каквото и да си говорим, когато на ревера грейне това малко ръчно сътворено чудо, оплетено с червени и бели конци, настроението ни се променя и се чувстваме с една идея по-близо до пролетта. Сякаш в началото на март вече няма нищо, което да ни изплаши и да помрачи настроението ни. Нито студа е толкова суров, нито дните са толкова къси и мрачни, както е през януари например. Казано с други думи, не само че замирисва на пролет, но и цялото ни съзнание се настройва на пролетна вълна и копнее за повече разходки навън, повече простор и зеленина.

Няма нищо по-освежаващо от едно пътуване извън града за мартенски празници.

Дестинацията за почивка избирате вие, положителната нагласа, желанието за забавления и добра отмора също са на ваша страна. Не само защото всичко подсказва, че зимата си отива, но и защото всеки се нуждае от ваканция, която да го освежи и настрои положително.

За наш късмет, планинските курорти през март предлагат повече от изгодни оферти за почивка и вашите мартенски празници могат да бъдат не само много релаксиращи и зареждащи, но и на разумни цени. И точно сега трябва да кажем, че с този навалял и пресен сняг нашите ски курорти стават още по-притегателни и интересни. А сняг ще има поне до средата на Април, което е много добра новина за любителите на ски и сноуборд изживяванията. Ски дестинациите вече сме ги обсъждали, но няма да сбъркаме ако кажем къде са най-добрите оферти за почивка в планината. Тук в сайта на Onfire.bg https://www.onfire.bg/bg/offers/category/11/Pochivki-na-planina-11.html може да откриете много оферти за Боровец, Пампорово и Банско. И не се бавете, че знае ли човек – току виж температурите се повишили и снегът се стопил. И без това тази зима снегът беше много кът. Сега е време да му се насладите с една дългоочаквана зимна ваканция, много спускания по планинските склонове и зачервени от студа бузи.

Вариантите са пролетна ваканция продължават и има още доста начини да отморите. Като се премине през почивки на SPA хотел и се стигне до морския бряг, където можете да намерите спокойствие, релакс и доста още туристически изненади, които ви очакват. Ако държите на възстановяването в някои от минералните курорти на нашата страна, не пропускайте да се насочите към Хисаря, Банско, Банкя, Велинград.

Ако сте решили да почетете националния празник, тогава Жеравна, може да ви очарова с автентична атмосфера, невероятна кухня и традиции, които понякога напълно забравяме, а именно те ни носят все още неподправения български дух и изконните ни ценности.

Ако все още не намирате добри идеи за пътуване по време на мартенските и пролетни празници, посетете някои сайта с оферти на Onfire.bg и разгледайте всички техни предложения. Няма как да не намерите нещо за себе си.