До Девин и назад

Колко от вас знаят, че Девин е не само минерална вода в магазина, а и прекрасно място за отдих и почивка в Родопите?

Точно така, можете да посетите покрайнините на Девин и да се насладите на всички пътеки, по които може да вървите с дни. Гъсти гори, скалисти върхове, пещери, ждрела и да не забравяме за буйните реки и водопади. Ако сте любител на природата или запален фотограф, вероятно това е перфектното място за посещение. Родопите са уникални сами по себе си. Тази планина е от праисторически времена и когато минавате от там може да видите живописните села със старинни къщи, в които още живеят хора.

Девин може да ви предложи и нещо друго, което да направи вашата разходка из природата още по-приятна — лов и риболов. Водите на реките Въча и Девинска изобилстват от риба, като най-често срещаните са кефал, мряна и най-вече пъстърва. Около горите на Девин има специално изградени резервати, където можете да видите и отстреляте глигани, елени, диви прасета, зайци и други животни. Вече може да се насладите и на конна база, на километър от града.

Разходката в гората може да е наистина изтощителна. Защо не съберете нови сили за разходка до открития басейн в центъра на града с минерална вода? Девин предлага наистина много възможности за природен туризъм.

Наблизо се намират пещерите „Дяволското гърло“ и „Ягодинската пещера“.

Места за посещения в Девин има, но какво да направим обаче за нощувките? Има евтино спасение от този проблем. Цените започват от 15 лв. в къща за гости и могат да достигнат до 90 лв. в спа хотел. Естествено, за всеки може да се намери нещо, но природата, която заобикаля Девин и всички гледки, които може да видите около него си заслужават всеки лев. Пещерите около него са често посещавани от чуждестранни туристи, така че не се учудвайте, ако чуете чужда реч. Имаме много пещери, с които да се гордеем.