Детски играчки за момчета на 2 години

Голяма част от родителите на двегодишни момчета споделят, че децата на тази възраст са особено палави и неконтролируеми.
Действително, именно на 2 години детето повече от всякога се стреми да опознае света и всичко, което го заобикаля му е безкрайно интересно. Тук идва и голямото предизвикателство пред родителите и то е свързано с това какви забавления да измислят, за да си прекарват добре времето с малките палавници.

Как да задържим вниманието на своето дете и да го разсеем и откъснем от гледането на телевизия? Това може да стане със занимателни детски играчки за момчета на две години.

Според онлайн магазина Jerrykids.com освен динамичните игри, свързани с ритане и подаване на топка, каране на колело, тротинетка или кола, която се задвижва с помощта на крачетата, момчетата на 2 години обичат да се занимават с играчки, които представляват инструменти.

Благодарение на детско куфарче с инструменти, малкият „техник“ може да „поправи“ счупената маса, като я разглобява и сглобява, да ремонтира автомобила си и всичко, което се нуждае от поправка.

Двегодишните малчугани имитират дейности, които виждат у дома, а еталон за подражание са по-големите братя, бащата или дядото. Децата на тази възраст се стремят да приличат на по-големите и да вършат техните задължения, съответно те искат да боравят с инструменти като трион, бормашина, пила, клещи, ножовка, макетно ножче, чук. Ако някой от родителите работи от дома на компютър или лаптоп е много вероятно малките палавници да желаят да имитират родителите си. Освен това първата им среща с монитор, лаптоп или таблет е вълнуваща и притегателна заради цветовете, движението и анимацията на екрана. Ако родителите наблюдават траен интерес на детето към интерактивните технологични джаджи могат сериозно да се замислят за покупка на детска играчка от вида лаптоп или таблет, съобразен с възрастта на детето.

Разбира се, точно тези инструменти са сред най-опасните за малките деца, така че любопитството и интереса им може да бъде задоволен с добри играчки, които често напълно реалистично наподобяват истинските инструменти.

Подходящи и любими детски играчки за две годишни момчета, разбира се, са всички модели детски автомобили и камиони, мечове, пистолети, самолети и военни машини като танкове и пр. Този тип играчки са още по-интересни за малките момчета, ако не само се движат, но и издават звуци, светлини и вратите им се отварят. Подобни типове играчки ще откриете в категорията за момчета тук.

Наред с тези забавления, хлапетата харесват играчки за двегодишни момчета като детски телефон. Те отново предоставят доста възможности за занимания като слушане на приказки, песнички, гатанки, запис на глас.

Най-много възможности безспорно имат интерактивните играчки, които са повече от впечатляващи за децата, но се предлагат на по-висока цена.